KOSKENKORVA MAAILMALLA

Koskenkorva Vodka on Altian viedyin tuote. Sitä myydään eniten Venäjällä, missä Koskenkorva Vodka kilpailee kansainvälisten brändien kanssa. Altian liikevaihdosta viennin osuus on muutaman prosentin luokkaa. Kotimaan markkinoiden supistumisen vuoksi yhtiölle on tärkeää kasvattaa vientiä. Altia vie alkoholijuomia noin 30 maahan, joista suurin osa on Euroopassa, mutta lisäksi tuotteita viedään Aasiaan, Pohjois-Amerikkaan, Karibialle ja Lähi-Itään.

Pohjoinen brändi

Koskenkorva Vodkan uusi ilme kuvaa brändin juuria pohjoisessa, aidossa Koskenkorvan kylässä. Juoma sopii hyvin käsityöläistrendiin, koska se edelleenkin tislataan Koskenkorvan kylässä, jossa valmistus aloitettiin vuonna 1953. Valmistukseen käytettävä ohra tulee lähialueen maanviljelijöiltä. Nykypäivänä arvostetaan aitoutta ja perinteikkyyttä - ja Koskenkorvassa näitä ominaisuuksia on.  Koskenkorva tuotteena on sama kuin aina ennenkin, mutta brändille on luotu uusi ilme, joka herättää mielenkiintoisia mielikuvia. Brändin uusi slogan ”Vodka from a Village” korostaa suomalaista rehellisyyttä, aitoutta ja pohjoista alkuperää.

Koskenkorva Atlantin toisella puolella

Altia on tehnyt sopimuksen Koskenkorva Vodkan maahantuonnin aloittamisesta Yhdysvaltoihin. Yhdysvaltojen markkinoilla käy kova kilpailu, sillä USA on maailman suurin vodkamarkkina, joten potentiaalia myynnille on paljon. Siellä arvostetaan aitoa alkuperää ja vahvassa kasvussa on myös käsityötrendi ja tähän trendiin Koskenkorva Vodka sopii hyvin. Infirium Spiritsin kanssa Altia pyrkii rakentamaan Koskenkorva Vodkan brändiä ja jakelua. Koskenkorva Vodkan brändiuudistus on tuonut sille useita kansainvälisiä palkintoja ja huomiota vientimarkkinoilla.

Euroopan viennit

Koskenkorvasta kiinnostui myös brittiläinen vähittäiskauppaketju Marks & Spencer, jolla on myymälöitä yhteensä yli 1200, näistä noin 800 Britanniassa ja 450 muissa maissa. Jakelusopimuksen mukaisesti Marks & Spencer myy Koskenkorva Vodkaa 130 myymälässään. 

Koskenkorva Vodkaa voi ulkomailla ostaa myös verkkokaupasta Saksasta. Verkkokauppa on nimeltään Nordic Spirits ja tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa Koskenkorva Vodka, Koskenkorva Salmiakki sekä muita Altian tuotteita. Osa kaupan tuotteista on ensimmäistä kertaa myynnissä Pohjoismaiden ja Baltian ulkopuolella. Suomalaiset asiakkaat eivät tästä verkkokaupasta kuitenkaan pääse nauttimaan, koska suomalainen alkoholinsäädäntö estää verkkovierailut Suomesta. Verkkokaupasta on mahdollista tilata tuotteita vain Saksaan, joka sekin on yksi Altian vientimarkkinoista. Myös muualta maailmasta verkkokauppaan pääsee, mutta ei Suomesta.

Suomessa alkoholin vähittäismyyntimonopolina on Alko. Altia eriytyi Alkosta vuonna 1999. Toimintansa Altia aloitti valtion omistamana itsenäisenä alkoholintuottajana sekä maahantuojana avoimilla markkinoilla. Alkosta eriytymisen jälkeen Altiasta on tehnyt yritys- ja brändiostoja ja siitä on kasvanut Pohjoismaiden ja Baltian johtava alkoholijuomatalo.